Bódi Mária Magdolna  77 éve történt vértanúságának megemlékező ünnepe előtt egy nappal, az idén április 22-én rendezték meg a kerékpáros zarándoklatot a Veszprémi Főegyházmegye fiatal vértanújának életútján, Szigligettől Litérig.

A kerékpáros zarándoklatot ez alkalommal is Juhász Gábor atya, Budapest-vizafogói plébános vezette. A zarándoklat reggel 8 órakor indult az esős időben Bódi Mária Magdolna születési helyén, majd rövid kerekezés után a zarándokok szentmisén vettek részt a badacsonytördemici plébániatemplomban, amelyet Juhász Gábor atya mutatott be. A zarándoklat vezetője szentbeszédében bemutatta Magdi életének értékeit, melynek segítségével felhívta a figyelmet, hogy törekedjünk mi is Isten szeretetét megismerni, megérteni, – mint ahogy Bódi Magdi is tette – és ne engedjünk a mai kor csábításainak, ne akarjunk mindenkinek megfelelni, hanem kövessük Jézus példáját, tanításait.

A szentmise után Szakács Péter atya köszönetet mondott mindenkinek, aki az esős idő ellenére is vállalta a kerékpározást. A résztvevők megemlékeztek még Magdi emléktáblájánál és továbbindultak Köveskálra, ahol Magdi iskolába járt. A zarándokok Balatonfüreden, majd Balatonfűzfőn keresztül kerékpárúton jutottak el Litérre, ahol Magdi sírjánál együtt imádkoztak boldoggá avatásáért és adtak hálát a nap kegyelmeiért.

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »