A Veszprémi Főegyházmegye Balaton közelében található ifjúsági táborai kiváló lehetőséget kínálnak iskolás gyerekek, fiatalok, plébániai csoportok hitéleti, lelkiségi táboroztatására, ugyanakkor egyéb közösségek, családok számára is van lehetőség a kikapcsolódásra.

A táborhelyek a Veszprémi Főegyházmegye plébániáiról és katolikus iskoláiból érkező hittanos, illetve egyéb lelkiségi tábort szervező csoportok számára kiemelten kedvezményes feltételekkel foglalhatók. Ezen csoportok a jelentkezés során elsőbbséget élveznek.

Az iskolai és plébániai lelkiségi táborokon túl szeretettel várjuk az egyházmegye területéről, valamint az egyházmegye területén kívülről érkező egyházi csoportokat, illetve családokat, egyéb közösségeket és vendégeket is.

A Káptalantótiban elhelyezkedő szálláshely összesen 50 férőhellyel rendelkezik, melyből 30 fő elhelyezésére épületben kerül sor, a fogadható vendégek száma további 20 fővel növelhető sátorhely kialakításával. A nagy, füves udvar kitűnően alkalmas szabadidős tevékenységek eltöltésére. A tábor a Balatontól 10 km-es távolságra helyezkedik el, a táborhely lakóinak pedig 30 kerékpár is a rendelkezésére áll. A környéken számos felfedezésre váró túralehetőség található, a tábor többek között a Csobánc megmászásához is kiváló kiindulópont.

A Badacsonytomajban található tábor valamivel nagyobb, 70 fő fogadására alkalmas (48 fő egy épületben, további 22 fő négy apartmanban). A szálláshelyek száma ez esetben sátrakkal nem növelhető, valamennyi vendég épületben kerül elhelyezésre. A felszereltség ez esetben is magában foglalja a gáztűzhelyet és a hűtőt.
Bár a murvás talajborítás miatt korlátozott a játéklehetőség az udvarban, de a tábor nagy előnye a Balaton 1 km-es közelsége. A szabadidő eltöltésére kirándulási lehetőség ebben az esetben is rendelkezésre áll, ajánlható például a Badacsony megmászása.

 

Gyakorlati információk mindkét táborhelyről:

+ Táborhelyátadás és -átvétel kizárólag hétköznapi napokon, 9:00–15:00 óráig történik.

+ A minimális tartózkodási idő mindkét helyszínen legalább 3 éjszaka.

+ Két turnus között az egyes helyszíneken legalább egy nap átállási idővel kell számolni.

+ A tábor vezetője a táborhelyért erkölcsi, jogi és anyagi felelősséget vállal. Amennyiben anyagi kár keletkezik, azt a táborhely fenntartójának köteles megtéríteni.

+ A tábor felszerelésének megóvása érdekében a szálláshelyek kizárólag saját lepedővel és hálózsákkal használhatók.

 

Táborhelyszínek beosztása:

+ A káptalantóti táborhely beosztását a Pasztorális Iroda végzi.

+ A badacsonytomaji táborhely esetén ez minden esetben a helyi plébániával együttműködve történik. Ebből fakadóan a Badacsonytomajban foglalható férőhelyek száma alkalmanként változhat.

 

Jelentkezés: pasztoralis@veszpremiersekseg.hu

A szállások kedvezményes áron foglalhatók, a kedvezmény mértéke az alábbi kategóriák tekintetében eltérő:

+ a Veszprémi Főegyházmegye plébániáiról és katolikus iskoláiból érkező csoport

+ a Veszprémi Főegyházmegye területén kívülről érkező egyházi csoport

+ a Veszprémi Főegyházmegye területéről érkező családok

+ egyéb vendégek

 

Foglalás, bővebb tájékoztatás a fizetési lehetőségekről, illetve a számlázásról a Pasztorális Irodától kérhető az alábbi elérhetőségeken:

+36 20 217 8972
+36 20 339 8060
pasztoralis@veszpremiersekseg.hu

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »