Hanghullám

A Veszprémi Főegyházmegye tavaly hagyományteremtő szándékkal szervezett hajózással egybekötött találkozókat a Balatonon. A nagy sikerre való tekintettel az idén is lebonyolítják a rendezvénysorozatot. A program célja a szakrális művészeti értékek továbbadása, népszerűsítése, s mindezt a különleges élményt egy különleges természeti helyszínen, a Balatonon.
Az események sora májusban veszi kezdetét. Először május 18-án, szombaton 16 órakor indul útnak a Balatonfüredi Hajóállomásról, a Mindszenty 80 év ünnepi programsorozatának részeként, a Szent Miklós hajó. A sétaút során a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola méltán híres harangegyüttesét hallhatjuk, miközben a Veszprémi Érsekség által meghirdetett országos, nagy érdeklődésre számot tartó hittanverseny győztes alkotóival és alkotásaikkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Május 25-én, szombaton 16 órai kezdettel egy rendhagyó programot tűztek műsorra a szervezők. Az út során megtudhatjuk, mi az a BALAKAT. Bemutatkoznak az esemény szervezői és zenével, elmélkedéssel, beszélgetéssel hangolódhatunk rá a júniusban, Balatonfűzfőn megrendezésre kerülő 50 órás Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégére.
Ezt követően júniusban és szeptemberben két-két alkalommal folytatódik a hajózással egybekötött kulturális esemény. A szeptemberi programok az Ars Sacra Fesztiválhoz is kapcsolódnak.
A hajózáson való részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrálók között, minden hajóút alkalmával egy, a zalaegerszegi Mindszentyneumba szóló családi belépőt sorsol ki az érsekség.
Jegyvásárlás a helyszínen.

 

Regisztráció

HELYSZÍN

Magyar

Balatonfüred

Kikötő

kezdete

2024.05.18.
szombat 16:00

vége

2024.05.27.
hétfő 14:17

További események

Megszakítás