1,1 milliós kapott a veszprémi Karitász

A Veszprém- Főegyházmegyei Karitász jótékonysági bálján jelentette be a sümegi várat üzemeltető és a rendezvénynek jelképes összegért helyet biztosító szálloda igazgatója, Böjte Éva, hogy az idei évben 1,1 millió forintot ajánl fel a Papp család a karitatív szervezet javára. Az adományt egy sajtótájékoztató keretében adták át.
Az adakozók nem első alkalommal jótékonykodtak, hiszen a második bál lebonyolítását is jelképes összegért vállalták fel.

Két héttel a bál után adta át Papp Imre  a felajánlott összeget a főegyházmegyei karitász igazgatójának és lelki vezetőjének. A Sümegi vár kapitánya családja nevében elmondta, a városban és környékén több mint kétszáz embernek adnak munkát, és mindig fontosnak tartották, hogy szociális szempontból is támogassák munkatársaikat és azokat akik erre rászorulnak. A társadalmi felelősségvállalást is mindig kiemelten kezelték, hangsúlyozta a sümegi vár kapitánya.

Sikeresnek értékelte a második jótékonysági bált a főegyházmegyei karitász igazgatója. Ghiczy László elmondta, a család nagylelkű adományán túl számos felajánlás is érkezett az eseményen. Példaként említette, hogy az egyik tombolanyeremény egy nagy értékű nyílászáró csere volt, amit a nyertese szintén felajánlott egy rászoruló család javára. Az 1,1 millió forintnak is megvan már a helye, két nehéz helyzetbe került nagycsalád is részesülhet a támogatásból.

Főleg most, a nagyböjti időben fontos, hogy minél inkább egymás felé forduljunk és segítsük egymást, erre pedig a karitász lelki igazgatója, Szijártó László esperes-plébános hívta fel a figyelmet.

Az eseményen bejelentették a jövő évben is a Papp család szállodája ad majd otthont a főegyházmegyei karitász harmadik jótékonysági báljának. A szervezőknek 2025-ben a jelképes terembérleti díjat sem kell majd megfizetniük.

Galéria

További hírek

2024.05.27.

A Szentlélek templomai vagyunk

Dr. Udvardy György veszprémi érsek május 26-án, Szentháromság vasárnapján 12 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a zalabéri Szentháromság-templomban.

Megszakítás