Diplomaátadó ünnepély a Veszprémi Érseki Főiskolán

Diplomaátadó ünnepséget tartott a Veszprémi Érseki Főiskola július 6-án. Az elmúlt tanévben ötvenkét hallgató szerzett diplomát, kilencen alapképzési és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon végeztek sikeresen. Az ünnepségen harmincnyolcan vették át oklevelüket.

Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy minden ember arra hivatott, hogy megtalálja helyét a világban, és boldoguljon. Szerinte méltó életet csak hitben, erős emberi kapcsolatokban lehet élni, és a Veszprémi Érseki Főiskola mindehhez biztos alapokat ad. Arra bátorította a végzősöket, hogy ne féljenek a bezáruló ajtóktól, hanem lássák meg az új lehetőségeket.

Hegedűs Barbara alpolgármester a tudás megszerzésének és a személyes fejlődés fontosságáról beszélt. Kiemelte, hogy a megszerzett tudás és tapasztalat segít eligazodni a világban, és hogy a végzősök hivatása nem csupán munka, hanem elkötelezettség az emberek testi-lelki jóléte iránt. Hangsúlyozta, hogy a tudás önmagában kevés, ha nem párosul szeretettel és alázattal.

Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora az engedelmesség fontosságát emelte ki, és beszélt a különbségről a karrierépítés és a hivatástudat vezérelte munka között. Szerinte az utóbbi lelkiismeretesen és jó lélekkel végzett feladat.

Navracsics Judit, a Pannon Egyetem Humántudományi Karának dékánja a két intézmény közötti szakmai kapcsolatot méltatta. Elmondta, hogy mindkét intézmény célja a társadalmi feszültségek oldása és az emberek közötti kapcsolatok javítása.

Sebestyén József, a főiskola rektora megerősítette Navracsics Judit szavait, és beszélt a főiskola szakkínálatának bővítéséről és az új szolgáltatások megvalósításáról. Kiemelte, hogy a 2023-24-es tanévre mintegy kétszáz hallgató iratkozott be, ami kétszeres növekedés a korábbihoz képest. Új alap- és mesterszakok indultak, és a következő tanévben várhatóan több mint háromszáz hallgatójuk lesz, amivel a Veszprémi Érseki Főiskola a Dunántúl legnagyobb katolikus felsőoktatási intézményévé vált.

Galéria

További hírek

Megszakítás