Húszéves jubileum Várpalotán

Az ünnepi alkalmon az intézmény lelki igazgatója, Szijártó László atya köszöntötte az egybegyűlteket, valamint Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnökét, Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármesterét, Palkovics Ágnes igazgatóasszonyt, és Licsné Mészáros Ágnes igazgatóhelyettes-asszonyt.

Dr. Udvardy György érsek atya homíliájában kiemelte Nepomuki Szent Jánosnak a példáját, aki hűségesen ragaszkodott Jézus Krisztushoz és tanításaihoz. Élete feláldozása a gyónási titok védelmében arra ösztönöz, hogy mi is mindig tartsunk ki az igazság és erkölcsi elveink mellett, még akkor is, ha ez nehézségekkel jár.

Érsek atya az iskola küldetésére is felhívta a figyelmet, amely nemcsak a tudományos ismeretek átadásában áll, hanem az isteni bölcsesség közvetítésében is. Az evangéliumi tanítások, mint Jézus csodái és szeretete, útmutatást nyújtanak mindennapi életünk, erkölcseink és döntéseink számára. Az iskolában eltöltött idő alatt a diákok olyan bölcsességet és ismereteket szereznek, amelyek egész életükre kihatnak, és segítenek eligazodni a világban.

Ezen kívül a közösség támogatásának és a remény fontosságát emelték ki. A diákok boldogságát és fejlődését a tanárok, szülők és lelkipásztorok támogatása segíti. Az iskola barátságokat, ismereteket és művészeti élményeket nyújt, amelyek mind hozzájárulnak a diákok boldog és sikeres jövőjéhez. Ferenc pápa a következő évet a remény ünnepének szenteli, amely a diákok és az egész közösség számára is iránymutató. Az iskola célja, hogy a boldogság és remény útját mutassa meg a diákoknak, bátorítva őket, hogy bátran, nagylelkűen és reménységgel tekintsenek a jövőbe.

Végezetül az iskola igazgatója, Palkovics Ágnes háláját fejezte ki érsek atyának az intézmény 20 éves évfordulóján nyújtott támogatásáért és iránymutatásáért, valamint szeretetteljes jókívánságait tolmácsolta. Az igazgató kiemelte, hogy az iskola közössége az Úr szeretetére épít, és a diákok boldog felnőtté válását támogatja.

Galéria

További hírek

Megszakítás