Imával szeretni – elstartolt az idei BALAKAT

Balatonfűzfőn a Jézus Szíve – templomban június 26-án szentmisével megkezdődött az idei Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvége, melynek mottója: Imával szeretni.

Dr. Udvardy György érsek köszöntötte a jelenlévőket, különösen a fiatalokat, akik újként vagy visszatérőként vesznek részt a három napos  programban, amelynek középpontjában az Eucharisztia és Bódi Mária Magdolna áll. A Szentatya engedélyezte Bódi Mária Magdolna boldoggá avatását, ami nagy ajándék ezért is bátorította a résztvevőket, hogy legyenek nyitottak az Úristen ajándékaira és jelenlétére.

Érsek atya prédikációjában kiemelte a BALAKAT ifjúsági találkozó fontosságát, amelyen a szentségimádás, az Eucharisztia tisztelete és az apostolkodás áll a középpontban. Beszélt Bódi Mária Magdolna személyéről, akinek boldoggá avatására készülnek. Hangsúlyozta, hogy életünk titka az Istennel való kapcsolatban, az apostoli örömben és az eucharisztikus találkozásban rejlik. Bódi Mária Magdolna életének három fő eleme az imádság, az apostolkodás és az eucharisztia volt. Ezek az elemek mind hozzájárultak ahhoz, hogy hitelesen és teljes elkötelezettséggel éljen, példát mutatva mindenki számára. A főpásztor arra bátorította a fiatalokat, hogy mélyüljenek el ezekben az értékekben és kövessék Bódi Mária Magdolna példáját.

A szentmise záró áldása előtt Török Júlia főszervező elmondta, hogy az imádság az Istennel való együttlét nyelve, és az isteni szeretet ereje köt össze minket. Az előttük álló hétvégén sok lelki ajándék vár rájuk, amelyeket közös szentségimádás, szentmisék, előadások és személyes beszélgetések alkalmával oszthatnak meg egymással. Arra buzdított, hogy minden mozzanatot az imádság határozzon meg, példaként állítva Bódi Magdolna imaéletét és Isten iránti hűségét. Végül köszönetet mondott érsek atyának a jelenlétéért és támogatásáért, és kéri imáit a fiatalokért és a találkozó résztvevőiért, hogy méltók lehessenek Isten szeretetére.

Laposa Norbert plébános köszönetet mondott az érsek atyának, hogy velük ünnepelt, és biztosította a jelenlévőket, hogy a főpásztor imádságaival végigkíséri az 50 órás szentségimádási hétvégét. Hangsúlyozta, nagy ajándék, hogy Bódi Magdi boldoggá avatására készülhetnek. Bátorította a fiatalokat, hogy vegyenek részt az ünnepségen és segítsenek a szervezésben. Köszönetet mondott az atyáknak is, és bátorította a jelenlévőket, hogy vegyenek részt a programokon, akár csendes imádsággal az Oltáriszentség előtt, akár a dicsőítéseken és előadásokon. Végezetül kérte, hogy áhítattal fogadják az Oltáriszentséget és töltsenek előtte minél több időt.

Galéria

További hírek

Megszakítás