Jó pásztorunk mindig velünk van

Az eseményen érsek atya szentmisét mutatott be Primász Gábor Róbert plébánossal, melynek kezdetén áldotta meg a belső felújításon átesett templomot.

Udvardy György köszöntőjében köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen módon részt vettek a templom felújításában.

– Ahogy egy templom, Isten hajléka kinéz, az a lelkünkről is tanúbizonyságul szolgál, ugyanakkor elárulja, az adott közösség, miként tekint a jövő felé. Kérjük, a Jóisten áldását Nagydémre és a templomra, hogy az elkötelezetteket tovább erősítse, s a hezitálóknak stabilitást adjon, hogy még többet látogassanak el ide – mondta el!

A főpásztor homíliájában kifejtette: a szentírási szakaszok és az evangélium által feltárul előttünk a húsvét üzenete és az emberi létezésünk valódi természete. Jézus a jó pásztor képében mutatja meg önmagát, aki életét adja a juhokért, és ezzel a szeretettel gondoskodik róluk. Az Istennel való kapcsolatunkat hasonlítja ehhez a pásztor-juh kapcsolathoz, ahol az Isten mint jó pásztor törődik népével, ismeri őket és életét adja értük. Húsvétkor Krisztus példája valósággá válik számunkra, hiszen ő önként adta életét a mi üdvösségünkért. Az, hogy Isten ismeri az övéit és ők ismerik őt, mély kapcsolatot mutat be, ahol a szeretet és az elfogadás alapja a kölcsönös ismeretség. Ez az ismeretség és szeretet segít minket abban, hogy bízzunk Istenben és az ő tanításaiban, még akkor is, ha nem mindig könnyű azokat megérteni vagy követni. Az egyház és közösségünk segít minket abban, hogy eligazodjunk az életünkben és megerősít minket az isteni úton járásban. A jó pásztor, Isten vezetése és gondoskodása által találjuk meg az erőt és a támaszt az élet minden kihívásában. Ezért imádkozunk bátor bizalommal, mert tudjuk, hogy jó pásztorunk mindig mellettünk van és irányít bennünket az élet útján.

További hírek

2024.05.27.

A Szentlélek templomai vagyunk

Dr. Udvardy György veszprémi érsek május 26-án, Szentháromság vasárnapján 12 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a zalabéri Szentháromság-templomban.

Megszakítás