Kárpátalján segítenek

A veszprém-gyulafirátóti, zirci. márkói és balatonfűzfői híveknek köszönhetően egy több mint hatszázezer forint értékű szállítmányt visz Kárpátaljára a helyi magyar közösségnek a Veszprém Főegyházmegyei Karitász.

Ghiczy László, a szervezet igazgatója elmondta, a nagyböjti időszakban 1300 kilogrammnyi tartós élelmiszerrel segítették a Kárpátalján élő honfitársainkat, de a veszprémi, gyulafirátóti, zirci és balatonfűzfői híveknek köszönhetően most egy újabb rakománnyal kelnek majd útra.

– Az előző utunk során felmértük az igényeket, mire lenne szükség. Az összefogásnak köszönhetően 24 csomagnyi – mintegy 720 darab – felnőtt pelenkát, 300 kiló ruhaneműt, 150 liternyi tisztasági- és tisztítószert, 12 darab kerékpárt, és egy fűnyírót szállítunk majd Kárpátlajára – kezdte Ghiczy László.

Az igazgató elmesélte, a tavasszal az ott töltött három nap során megtapasztalták, milyen ereje van a hitnek. A hit reményt ad az embereknek, akik bíznak benne, hogy jobbra fordulhat a sorsuk. A hangulat odakint rendkívül nyomasztó, mert míg a fronton a férfiak a testi épségüket kockáztatják, addig az otthon maradók lelkét a félelem nyomorítja meg.

Mint megtudtuk, a fűnyírót, amit a Veszprémi Magyarok Nagyasszonya templom plébánosa, Felker Zsolt atya ajánlott fel, a veszprémi Karitásszal kapcsolatban lévő Róbert atyához viszik, aki így a helyi templom és plébánia környékét rendben tudja tartani és méltó körülményeket tud biztosítani a hívők számára.

A tizenkét kerékpárt pedig szétosztják az emberek között, hiszen mára gyakorlatilag ez maradt az egyetlen közlekedési eszköz Kárpátalján. Ezúton is jár a köszönet a balatonfűzfői, a márkói, a zirci és a veszprém-gyulafirátóti plébániai csoprotoknak.

A Veszprém Főegyházmegyei Karitász továbbra is várja az adományokat, főleg tartós élelmiszereket és kerékpárokat várnak, de bárminemű felajánlást nagy örömmel vesznek!

Galéria

További hírek

Megszakítás