Kárpátalján segítenek

A veszprém-gyulafirátóti, zirci. márkói és balatonfűzfői híveknek köszönhetően egy több mint hatszázezer forint értékű szállítmányt visz Kárpátaljára a helyi magyar közösségnek a Veszprém Főegyházmegyei Karitász.

Ghiczy László, a szervezet igazgatója elmondta, a nagyböjti időszakban 1300 kilogrammnyi tartós élelmiszerrel segítették a Kárpátalján élő honfitársainkat, de a veszprémi, gyulafirátóti, zirci és balatonfűzfői híveknek köszönhetően most egy újabb rakománnyal kelnek majd útra.

– Az előző utunk során felmértük az igényeket, mire lenne szükség. Az összefogásnak köszönhetően 24 csomagnyi – mintegy 720 darab – felnőtt pelenkát, 300 kiló ruhaneműt, 150 liternyi tisztasági- és tisztítószert, 12 darab kerékpárt, és egy fűnyírót szállítunk majd Kárpátlajára – kezdte Ghiczy László.

Az igazgató elmesélte, a tavasszal az ott töltött három nap során megtapasztalták, milyen ereje van a hitnek. A hit reményt ad az embereknek, akik bíznak benne, hogy jobbra fordulhat a sorsuk. A hangulat odakint rendkívül nyomasztó, mert míg a fronton a férfiak a testi épségüket kockáztatják, addig az otthon maradók lelkét a félelem nyomorítja meg.

Mint megtudtuk, a fűnyírót, amit a Veszprémi Magyarok Nagyasszonya templom plébánosa, Felker Zsolt atya ajánlott fel, a veszprémi Karitásszal kapcsolatban lévő Róbert atyához viszik, aki így a helyi templom és plébánia környékét rendben tudja tartani és méltó körülményeket tud biztosítani a hívők számára.

A tizenkét kerékpárt pedig szétosztják az emberek között, hiszen mára gyakorlatilag ez maradt az egyetlen közlekedési eszköz Kárpátalján. Ezúton is jár a köszönet a balatonfűzfői, a márkói, a zirci és a veszprém-gyulafirátóti plébániai csoprotoknak.

A Veszprém Főegyházmegyei Karitász továbbra is várja az adományokat, főleg tartós élelmiszereket és kerékpárokat várnak, de bárminemű felajánlást nagy örömmel vesznek!

Galéria

További hírek

2024.06.20.

Huszonöt éve szolgálatban

Dr. Takáts István általános helynök atya pappá szentelésének huszonötödik évfordulóját ünnepli, s ebből az alkalomból ezüstmisén ünnepelt együtt a Veszprémi Érsekség dolgozóival.

Megszakítás