Kislődi rászorulóknak segítettek

A nehéz sorsú Fazekas-családnál, amely egy igen régi és nem túl energiahatékony házban él, ablakokat cserélnek hamarosan a Veszprém-Főegyházmegyei Karitásznak köszönhetően. Az új nyílászárók a mai napon meg is érkeztek Kislődre.

Ghiczy László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, a II. Karitász-bálon a Fa-Max Kft. ügyvezetője Horváth Lajos és Horváth Csilla 400 ezer forint értékű ablakvásárlási utalványt ajánlott fel tombolán, amit az ajándék nyertese azonnal tovább ajánlott karitatív célokra.

– Meghirdettük a csoportjainkban a lehetőséget és itt Kislődön találtunk egy olyan családot, ahol különösképp elkél a segítségünk. Két fiútestvér gondoskodott súlyosan fogyatékos nővérükről. A testvérek közül az egyik húsvét előtt elhunyt, így János egyedül maradt lánytestvérével. Felmértük a házukat és kiderült, hogy a 400 ezer forintos felajánlás sajnos nem elegendő, így ezt további 150 ezer forinttal kiegészítette a főegyházmegye. Most meghoztuk az ablakokat, amit egy helyi szakember fog beépíteni – tudtuk meg.

Kissné Lovasi Mária, a kislődi Karitász-csoport vezetője felidézte a család történetét. A Fazekas-családban három gyermek született, a lány sajnos súlyos fogyatékkal élő. Mielőtt a szülők elhunytak, arra kérték a két fiútestvért, hogy ne adják bentlakásos otthonba nővérüket, gondoskodjanak róla ők. Egyikük, János fel is hagyott a munkával, hogy az egésznapos felügyeletet igénylő testvérét ápolja. A másik fivér tartotta el a családot, aki sajnos húsvét előtt elhunyt, így János egyedül, segítség nélkül maradt a testvérével. Mária kiemelte, máskor is segítettek már Fazekaséknak, ám a házuk mostanra olyan állapotba került, hogy elodázhatatlanná vált az ablakcsere.

További hírek

Megszakítás