Táborozás Csopakon

A Veszprém Vármegyei Közgyűlés és a Veszprém Vármegyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány a Veszprém Főegyházmegyei Karitásszal összefogva jótékony táborozást szervez pápai és Pápa környéki gyerekeknek Csopakon.

Csopakon Vörösmarty Éva, a vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a gyerekeket. Elmondta, minden esztendőben igyekeznek támogatni és megszervezni a tábort, hogy minél több gyermeknek tudjanak önfeledt, élményekben gazdag nyaralást, pihenést biztosítani, még azoknak is, akik esetleg ezt saját családjukban nem tehetik meg.

A Veszprém Vármegyei Közgyűlés és a Veszprém Vármegyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány közös hasznos ajándékkal készült: egy hátizsákkal, benne kulaccsal és sapkával.

Ghiczy László, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatója arról beszélt, hetedik alkalommal rendezik meg a tábort, az idén 19 gyermeket tudnak vendégül látni, akik Pápáról érkeztek a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából, valamint a szintén pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskolából. A gyerekek a teljes ellátáson túl számos programon vehetnek részt, a balatoni strandolás, sportolás mellett a kislődi kalandparkba is ellátogatnak.

További hírek

Megszakítás