Térj be Jézus műhelyébe! 

 

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében indult lelkigyakorlat-sorozat a Veszprémi Főegyházmegyében.

A Jézus műhelyében elnevezésű lelkigyakorlat-sorozat részeseiként odaléphetünk a Mester munkaasztalához, hogy tanuljunk Tőle, együtt dolgozzunk Vele, engedve Neki azt is, hogy rajtunk, bennünk is munkálkodjon.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra történő készület jegyében megnyílt műhelybe személyesen az adott helyszínen, valamint a Veszprémi Főegyházmegye online felületein, közvetített formában pillanthatunk be. A lelkigyakorlatoknak állandó része a tanítás, elmélkedés, illetve gyakorlati foglalkozás, és a személyes elmélyülést szolgáló ima, szentségimádás.

Jézus műhelyébe azért térünk be, hogy rendszeresen részesei lehessünk egy Istenkapcsolatunkban megerősödést nyújtó lelkigyakorlatnak. Az alkalmak hozzájárulnak ahhoz, hogy a vasárnapi szentmise-látogatásokon túl legalább egy további alkalommal minőségi időt töltsünk el Istennel, akár a zsúfolt hétköznapokban is.

A lelkigyakorlatok minden hónap harmadik csütörtökén este 18  órakor kezdődnek, időtartamuk körülbelül 1–1,5 óra, a helyszín, résztvevők, tanítások, illetve a foglalkozások témái alkalomról alkalomra rugalmasan változnak. Az egyes alkalmakat minden esetben imaterv kíséri, mely a személyes elmélyülést, egyéni imát hivatott segíteni. Az aktuális lelkigyakorlathoz kapcsolódó, illetve a korábbi imatervek ide kattintva érhetők el, tölthetők le.

A lelkigyakorlatokba minden harmadik csütörtökön csatlakozhatunk be személyesen az adott helyszínen, plébánián, közösségben és online, a Veszprémi Érsekség Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján keresztül. A személyes részvételi lehetőségekről itt, a honlapon és a Jézus műhelyében Facebook-oldalán tájékoztatjuk mindazokat, akik a későbbiekben személyesen is szeretnének ellátogatni Jézus műhelyébe.

 

Bekapcsolódnál? Szeretettel várunk!

A következő alkalomról:

Az alkalom címe: Közösség, részvétel, küldetés – Egy szinodális egyházért

A tanítást tarja: Dékány Árpád Sixtus atya, ciszterci szerzetes, olaszfalui plébános, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának vezetője 

Helyszín: Ácsteszér, Szent Márton-templom

Időpont: 2021. november 18. csütörtök 18:00

A Ferenc pápa által meghirdetett 2021–2023-as világszinódus mottójának kulcsszavai közt találjuk meg a közösséget, a részvételt és küldetést.
Hogyan éljük meg keresztény hivatásunknak ezen dimenzióit a mindennapokban, és miért fontosak ezek számunkra, az Egyház számára vagy Isten számára?
Tekintsünk rá együtt, miként lehet segítségünkre ez a három minőség abban, hogy valóban együtt, egy szinodális Egyházként haladjunk az úton, Isten országa eljövetelének szolgálatában.

***

Az elhangzott gondolatokat egy imaterv segítségével imádkozhatjátok át, melyet az alkalom előtt, a Veszprémi Érsekség honlapján teszünk elérhetővé.

Az esemény online közvetítése csütörtökön 18:00-kor kezdődik a Veszprémi Érsekség Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján, valamint a Jézus műhelyében Facebook-oldalán

***

A lelkigyakorlat-sorozat korábbi alkalmai és imatervei ide kattintva érhetők el.

Kérdéseiteket, meglátásaitokat, megtapasztalásaitokat az alábbi e-mail címen várjuk:
jezusmuhelyeben@veszpremiersekseg.hu 

Találkozzunk Jézus műhelyében!

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »