Az Év Levéltári Kiadványa 2023.

A Magyar Levéltárosok Egyesülete által alapított, az Év Levéltári Kiadványa 2023 díjak versenyen az Ismeretterjesztő kiadványok kategóriában az I. helyezést érte el a Veszprémi Főegyházmegyei Könyvtár és Levéltár kiadványa, a Jankovics Norbert szerkesztésében megjelent Veszprém város templomai / Churches of Veszprém című kötet.

Az ünnepélyes díjátadóra 2024. április 12-én került sor Budapesten a Fővárosi Levéltárában, köszöntőt mondott Dr. Kenyeres István, a Magyar Levéltárosok Egyesületének elnöke. A kötetet -és valamennyi díjazott kiadványt – Dr. Csorba László egyetemi tanár méltatta.

A díjat a Veszprémi Főegyházmegyei Könyvtár és Levéltár igazgatója, Dr. Karlinszky Balázs, illetve partnerintézményük, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ főigazgatója, Dr. Almássy Kornél vették át. A díjátadón jelen volt továbbá a kötet szerkesztője, Jankovics Norbert, a szerzők közül Fülöp András és Héczey-Markó Ágnes, a grafikus-tördelő Kakuk Barbara, továbbá a Veszprémi Főegyházmegye képviseletében Tornavölgyi Krisztián irodaigazgató atya.

Szeretettel gratulálunk!

További hírek

2024.05.27.

A Szentlélek templomai vagyunk

Dr. Udvardy György veszprémi érsek május 26-án, Szentháromság vasárnapján 12 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a zalabéri Szentháromság-templomban.

Megszakítás