Bemutatkoztak a győztesek és a harangegyüttes is

Az idei találkozósorozat első eseményén a Veszprémi Érsekség országos hittanversenyének győztesei és alkotásaik mutatkoztak be. A rendezvényen különleges zenei élményt nyújtott a Szilágyi Keresztény Iskola harangegyüttese, amely története során először lépett fel a Balatonon, egy hajó fedélzetén. A Szent Miklós hajó utasai és legénysége is elismerően fogadták a fiatalok zenei tudását.

A hittanversenyt a Mindszenty 80 emlékév keretében hirdették meg, emlékezve Mindszenty József veszprémi püspökké szentelésének 80. évfordulójára. Mindszenty később bíboros lett és hazánk utolsó hercegprímásaként vált ismertté. A versenyen több mint 300 fiatal vett részt az ország különböző pontjairól. A verseny központi témája Mindszenty József és Bódi Mária Magdolna élete és munkássága volt, akik boldoggá avatás előtt állnak. A gyerekek lap-bookokat készítettek, melyek kreatív módon mutatták be a kiválasztott személyek életét.

Az érsekség tervei szerint a következő hónapokban is változatos programokkal várják az érdeklődőket a Szent Miklós hajó fedélzetén.

GYERMEKNAP A  HAJÓN

Május 25-én, gyermeknap alkalmából várja az érsekség közös programra a családokat. A 16 órakor induló Szent Miklós fedélzetén lelki kincskeresés és számos más játék várja a kicsiket és nagyokat. Játék, rejtvény, verseny, ismerkedés, beszélgetés, ügyességi feladatok gyermekeknek és felnőtteknek.

Galéria

További hírek

2024.06.20.

Huszonöt éve szolgálatban

Dr. Takáts István általános helynök atya pappá szentelésének huszonötödik évfordulóját ünnepli, s ebből az alkalomból ezüstmisén ünnepelt együtt a Veszprémi Érsekség dolgozóival.

Megszakítás