Gyereknapi vetélkedés

Gyereknap alkalmából különleges hajózásra várta a Veszprémi Érsekség a kicsiket és a nagyokat. A Hanghullám elnevezésű programsorozat második eseményén a hamarosan boldoggá avatandó Bódi Mária Magdolna és a Mindszenty 80 év témái köré szerveztek játékos vetélkedőket, amelyek mind a gyerekek, mind a felnőttek tetszését, érdeklődését elnyerték.

A Szent Miklós hajó fedélzetén ezúttal is szép számú érdeklődő gyűlt össze, hogy a Veszprémi Érsekség egyházművészeti programsorozatán részt vegyenek. A gyereknapi programon színes, érdekes, izgalmas feladatokkal, játékos vetélkedőkkel gazdagították a szervezők a résztvevőket.

Loószné Dömötör Enikő irodavezető mondott köszöntőt, majd Ferenc pápa gyermeknapi körleveléből olvasott fel néhány részletet. Ezt követően rövid beszélgetést hallgathattunk meg olyan diákokkal, akik rendszeresen szerepelnek különböző hittanversenyeken. Megtudhattuk, mi motiválja őket és mivel gazdagodnak, növekednek egy-egy ilyen megmérettetés alkalmával. A hitoktatók is megszólaltak, akik elmondták, a Mindszenty 80 emlékév és Bódi Mária Magdolna vértanúsága, élete kapcsán mit tanultak, a gyerekeket mi fogta meg a leginkább.

A gyerekek ezután csoportokra bontva vetélkedtek Bódi Mária Magdolnára és Mindszenty Józsefre emlékezve. Volt puzzle, mondatkirakó, leleményes doboz, erénypárosító játék, a legkisebbeknek különbség keresés és labirintus. Mindenki nagyon élvezte a játékot és a legügyesebbek ajándékokat is kaptak.

Mindezen közben a felnőtteknek egy rejtvényt kellett megoldaniuk. A legjobban teljesítők a Mindszentyneumba nyertek belépőt és érsekségi kiadványokkal gazdagodtak.

A Hanghullám programsorozat következő eseményét június 16-án tartják meg, amikor Kovács Gergely okleveles posztulátor lesz a vendég és Mindszenty József életéről, lelki hagyatékáról lesz szó.

Galéria

További hírek

Megszakítás