Ferenc pápa elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot

Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy Ferenc pápa 2024. május 23-án elismerte a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával.
Ez azt jelenti, hogy az Egyház az oltárra emeli és a boldogok sorában fogja tisztelni Bódi Mária Magdolnát, aki tisztaságával, szolgáló szeretetével és alázatosságával munkálkodott embertársainak testi és lelki gazdagodásában. A történelem egyik legvérzivatarosabb időszakában életének fő célja volt a lelkek vezetése Krisztushoz.

Ezentúl tehát hivatalosan is vértanúnak nevezhetjük őt.
Az 1945-ben elindult kanonizáció, a több évtized imádság és munka után különös kegyelem és ajándék számunkra Ferenc pápa elismerése. Ezért hálás köszönetet mondunk Szentatyánknak és tovább folytatjuk imádságunkat, melyben kérjük Bódi Mária Magdolna közbenjárását.
Külön ajándék a Veszprémi Főegyházmegye számára, hogy a pápai elismerés Mindszenty József – aki elindította Magdi boldoggá avatási eljárását – veszprémi püspöki kinevezésének 80. évfordulója évében történt.

Veszprém, 2024. május 23. A mi Urunk Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepén

Dr. Udvardy György
veszprémi érsek

Vilonyai apostoli munkában
Bódi Mária Magdolna az 1940-es években kerékpárjával, amely számára eszköz volt a világi apostolkodásban
Bódi Mária Magdolna vértanúságának színhelye, a bunker bejáratánál a litéri Dolgozó Lányok Egyesületének tagjaival
Bódi Mária Magdolna sírja 1946-ban, a kultusz kialakulásának a kezdete
Bódi Mária Magdolna sírja 1955-ben, a kultusz folyamatossá válik

Galéria

További hírek

2024.06.20.

Huszonöt éve szolgálatban

Dr. Takáts István általános helynök atya pappá szentelésének huszonötödik évfordulóját ünnepli, s ebből az alkalomból ezüstmisén ünnepelt együtt a Veszprémi Érsekség dolgozóival.

Megszakítás